Merhaba Arkadaşlar kaç gündür bloguma giremiyorum.Bu yüzden yeni tarifler koyamadım.Özür dilerim.Bu görmüş olduğunuz Afyon'un Katmeri.Bizim yöredede yaparız bunu ama adı haşhaşlı sacüstü diye geçer.İnşallah birgün onuda yayınlarım.Şimdi bildiğim kadarıyla bununda tarifini vericem.





*YAPILIŞI*



Un,su,tuz ve mayayla birlikte hamuru yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.Hamurun mayasının gelmesini beklemeden.Hamuru bezelere ayırıp tek tek açıyoruz.açmış olduğumuz hamura mısırözü yağını ekeleyip üzerine ezilmiş haşhaşı sürüyoruz.Sonra hamuru bohça şeklinde katlıyoruz.Aşağıdaki gibi hamuru tekrar açıyoruz ve sacda alt üst pişiriyoruz.Pişirdikten sonra yağlıyoruz ve üstüste diziyoruz.Sonrası malum....

0 Comments:

Post a Comment